جنجالی بیماری یک افغانستانی در نزدیکی تهران ؛ بیماری این تبعه افغانستان چیست؟ | تب دنگی به تهران رسید؟
به گزارش روبرونیوز، رئیس شبکه بهداشت و درمان پاکدشت گفت: ابتلای یک بیمار به تب دنگی در پاکدشت صحت ندارد و در پاکدشت یک بیمار از اتباع افغانستانی که تازه از مرز افغانستان وارد کشور شده به بیماری مالاریا مبتلا است که تحت درمان قرار گرفت.
وی افزود: تب دنگی انتقال فرد به فرد ندارد تاکنون گزارشهای در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شمال و جنوب کشور همچون بندرعباس، بوشهر، هرمزگان ثبت شده است اما گزارشی از شیوع بیماری دنگی در تهران وجود ندارد.
تب دِنگی (Dengue fever) یک بیماری ویروسی است که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفتهاند.
این بیماری از طریق پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.
این بیماری گسترش زیادی یافته و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشته است.
علائم این بیماری سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمتهای مختلف بدن است.
تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته میشود چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور میکند استخوانهایش در حال شکستن هستند.
نزدیک به ۸۰ درصد بیماران مبتلا به ویروس دنگی هیچ گونه نشانهای نداشته یا نشانههای بسیار خفیفی (مانند تب ملایم) دارند. فقط وضعیت ۵ درصد از بیماران وخیم میشود. برای تعداد بسیار کمی از این افراد بیماری کشنده خواهد بود.
نشانهها ۳ تا ۱۴ روز بعد از ابتلا به ویروس دنگی نمایان میشوند. بیشتر مواقع نشانهها بین ۴ تا ۷ روز آشکار میشوند بنابراین اگر شخصی از مکانی که ویروس دنگی در آن شایع است بازگردد و پس از ۱۴ روز نشانهها را در خود مشاهده کند، به ویروس دنگی مبتلا نشده است.
معمولاً نشانهها در کودکان مبتلا به ویروس دنگی، مشابه سرماخوردگی معمولی یا گاستروآنتریت (آنفلوآنزای معده، برای مثال استفراغ و اسهال) است. با این حال احتمال پدید آمدن مشکلات حاد برای کودکان بسیار بیشتر است.